-
Bu örneğimizde for ve while döngülerini kullanarak kullanıcıdan aldığımız sayının faktöriyelini hesaplayacağız. Faktöriyel: 1 den kendisine kadar olan sayıların çarpımıdır. Örneğin; 5! = 5*4*3*2*1 dir. Burada önce kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. …
-
Bu örnekte for ve while döngülerini kullanarak, kullanıcının girdiği sayının faktöriyelini hesaplayıp ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce for ve while döngülerini detaylı olarak incelemek için C# Dili For Döngüsü ve C# Dili While Döngüsü sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Faktöriyel: 1 …
-
Bu örnekte değerlerini kullanıcıdan aldığımız 10 elemanlı bir diziyi küçükten büyüğe doğru sıralayacağız. Konunun detaylı anlatımı için sıralama algoritmaları sayfasını inceleyebilirsiniz. Kodun ekran çıktısı şu şekildedir:
-
Bu örneğimizde kullanıcının girdiği sayının asal sayı olup olmadığını bulup ekrana yazdıracağız. Asal Sayı = Sadece 1’e ve kendisine tam bölünebilen sayılardır. Programlama dillerinde bir sayının asal olup olmadığını bulmak …
-
Bu örnekte, kullanıcıdan vize ve final notlarını aldıktan sonra not ortalamasını hesaplayıp dersi hangi harf notuyla geçtiğini ekrana yazdıracağız. Kullanıcıdan vize ve final notunu aldıktan sonra, vize notunun %40, final …
-
Bu örnekte do-while döngüsünü kullanarak sayı tahmin oyunu yapacağız. Önce 0-50 arasında rastgele bir sayı üretiyoruz. Bu sayıyı görmek için 13.satırdaki açıklama satırını kaldırabilirsiniz. Rastgele sayı üretiminin detaylı anlatımı için Java Rastgele Sayı …
-
Bu örnekte switch-case yapısını ve while döngüsünü kullanarak basit bir ATM örneği yapacağız. Bu örnekte while döngüsünü kullanmamızın sebebi, biz kartı iade işlemini seçene kadar programın döngü halinde çalışmasını istememizdir. …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının asal bir sayı olup olmadığını fonksiyon yardımıyla bulacağız. main() fonksiyonunda kullanıcıdan bir sayı aldıktan sonra bu sayıyı “asalmi()” fonksiyonuna gönderdik. Bu fonksiyonda gönderilen sayının asal …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayıya kadar olan tek sayıların toplamını bulacağız. Kullanıcıdan “sayi” adında bir değişken aldıktan sonra for döngüsü yardımıyla “sayi” değerine kadar olan tüm sayılara erişip bu sayıları …
-
Bir önceki örneğimizde if-else yapısını kullanarak basit bir hesap makinesi oluşturmuştuk. Şimdi de aynısını Switch-case yapısını kullanarak oluşturacağız. Switch-case yapısının detaylı anlatımı için C Dili Switch-case sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yukarıdaki …
-
Bu örnekte, kullanıcıdan vize ve final notlarını aldıktan sonra not ortalamasını hesaplayıp dersi hangi harf notuyla geçtiğini ekrana yazdıracağız. Yıl Sonu Notu = (Vize * 0.4) + (Final * 0.6) …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği 2 basamaklı sayıyı yazı olarak ekrana yazdıracağız. Bunu yaparken Switch-case yapısını kullanacağız. Switch-case yapısının detaylı anlatımı için C Dili Switch-Case Yapısı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kullanıcıdan 2 …
-
Bir önceki örneğimizde yıldızları kullanarak dik üçgen oluşturmuştuk. Örneği incelemek için C Yıldızlarla Dik Üçgen Oluşturma sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu örneğimizde de yıldızları kullanarak ters dik üçgen oluşturacağız. İlk olarak …
-
Bu örnekte kullanıcıdan bir sayı alacağız. Daha sonra da bu sayıya kadar olan sayıların toplamını ekrana yazdıracağız. Bu örneği For döngülerini kullanarak yapacağız. For döngülerini detaylı olarak incelemek için C# Dili …
-
Bu örnekte Java dilinde rastgele sayının nasıl üretildiğini inceleyeceğiz. Java dilinde rastgele sayı üretmek için Random sınıfını kullanmamız gerekir. Random sınıfını kullanabilmemiz için programımıza “java.util.Random” sınıfını dahil etmemiz gerekir. “java.util.Random” …
-
Bu örnekte for ve while döngülerini kullanarak, kullanıcının girdiği sayının faktöriyelini hesaplayıp ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce for ve while döngülerini detaylı olarak incelemek için Java Dili For Döngüsü ve …
-
Bu örnekte yarıçapı kullanıcıdan alınan dairenin alanını ve çevresini bulacağız. Dairenin Alanı = π x r2Dairenin çevresi = 2 x π x r Kullanıcıdan yarıçapı aldıktan sonra yukarıdaki formüllere göre …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının kaç basamaklı olduğunu ekrana yazdıracağız. Bu örneği yaparken while döngüsünü kullanacağız. Kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. Daha sonra bu sayı 0’dan büyük oluncaya kadar çalışan bir …
-
Bu örneğimizde önce kullanıcıdan girmek istediği sayı adedini alacağız. Sonrasında da adet sayısı kadar kullanıcıdan sayı alacağız ve bu sayıların ortalamasını hesaplayacağız. Kullanıcıdan girmek istediği sayı adedini alıyoruz. Sonrasında kullanıcının …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği 2 basamaklı sayıyı yazı olarak ekrana yazdıracağız. Bu örneği yaparken Switch-case yapısını kullanacağız. Switch-case yapısının detaylı anlatımı için Java Dili Switch-Case Yapısı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kullanıcıdan sayı aldıktan …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının mükemmel sayı olup olmadığını kontrol edeceğiz. Mükemmel Sayı = Kendisi hariç pozitif tam bölenlerinin toplamı kendisine eşit olan sayıdır. Kullanıcıdan bir sayı aldıktan sonra girilen sayıya …
-
Bu örnekte eleman sayısını ve değerlerini kullanıcıdan aldığımız bir dizinin elemanlarını tersten yazdıracağız. Kullanıcıdan dizinin eleman sayısını aldıktan sonra for döngüsü yardımıyla dizinin elemanlarına değer atıyoruz. Dizilerin indeksi 0’dan başladığı …
-
Bu örnekte, değerlerini kullanıcıdan aldığımız 10 elemanlı bir dizinin elemanlarını tersten yazdıracağız. Bu örneği incelemeden önce C# Dizi Elemanlarını Kullanıcıdan Alma adlı örneği inceleyebilirsiniz. İlk olarak for döngüsü yardımıyla kullanıcıdan dizi elemanlarının değerlerini alıyoruz. …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının kaç basamaklı olduğunu ekrana yazdıracağız. Bu örneği yaparken while döngüsünü kullanacağız. Kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. Daha sonra bu sayı 0’dan büyük oluncaya kadar çalışan bir while döngüsü …
-
Bu örnekte while döngüsünü kullanarak kullanıcının girdiği sayıyı tersten yazdıracağız. Kullanıcıdan sayı aldıktan sonra sayının sayının birler basamağını elde edip yazdırıyoruz. Daha sonra sayıyı 10’a bölüp tekrar aynı işlemleri yapıyoruz. …