-
Bu örneğimizde for ve while döngülerini kullanarak kullanıcıdan aldığımız sayının faktöriyelini hesaplayacağız. Faktöriyel: 1 den kendisine kadar olan sayıların çarpımıdır. Örneğin; 5! = 5*4*3*2*1 dir. Burada önce kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. …
-
Bu örneğimizde kullanıcının girdiği sayının asal sayı olup olmadığını bulup ekrana yazdıracağız. Asal Sayı = Sadece 1’e ve kendisine tam bölünebilen sayılardır. Programlama dillerinde bir sayının asal olup olmadığını bulmak …
-
Bu örnekte for ve while döngülerini kullanarak, kullanıcının girdiği sayının faktöriyelini hesaplayıp ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce for ve while döngülerini detaylı olarak incelemek için C# Dili For Döngüsü ve C# Dili While Döngüsü sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Faktöriyel: 1 …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının kaç basamaklı olduğunu ekrana yazdıracağız. Bu örneği yaparken while döngüsünü kullanacağız. Kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. Daha sonra bu sayı 0’dan büyük oluncaya kadar çalışan bir …
-
Bir önceki örneğimizde if-else yapısını kullanarak basit bir hesap makinesi oluşturmuştuk. Şimdi de aynısını Switch-case yapısını kullanarak oluşturacağız. Switch-case yapısının detaylı anlatımı için C Dili Switch-case sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yukarıdaki …
-
Bu örnekte for ve while döngülerini kullanarak, kullanıcının girdiği sayının faktöriyelini hesaplayıp ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce for ve while döngülerini detaylı olarak incelemek için Java Dili For Döngüsü ve …
-
Bu örneğimizde girilen 2 sayının EBOB ve EKOK’unu hesaplayacağız. EBOB = Bir sayı grubundaki sayıların en büyük ortan bölenine denir. EKOK = Bir sayı grubundaki sayıların en küçük ortak katına …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının asal bir sayı olup olmadığını fonksiyon yardımıyla bulacağız. main() fonksiyonunda kullanıcıdan bir sayı aldıktan sonra bu sayıyı “asalmi()” fonksiyonuna gönderdik. Bu fonksiyonda gönderilen sayının asal …
-
Bu örnekte değerlerini kullanıcıdan aldığımız 10 elemanlı bir diziyi küçükten büyüğe doğru sıralayacağız. Konunun detaylı anlatımı için sıralama algoritmaları sayfasını inceleyebilirsiniz. Kodun ekran çıktısı şu şekildedir:
-
Bu örnekte switch-case yapısını ve while döngüsünü kullanarak basit bir ATM örneği yapacağız. Bu örnekte while döngüsünü kullanmamızın sebebi, biz kartı iade işlemini seçene kadar programın döngü halinde çalışmasını istememizdir. …
-
Bu örnekte while döngüsünü kullanarak kullanıcının girdiği sayıyı tersten yazdıracağız. Kullanıcıdan sayı aldıktan sonra sayının sayının birler basamağını elde edip yazdırıyoruz. Daha sonra sayıyı 10’a bölüp tekrar aynı işlemleri yapıyoruz. …
-
Bu örnekte kullanıcıdan alınan 3 sayıdan en büyüğünü bulacağız. Bu işlemi yaparken sayıları birbirleriyle teker teker karşılaştırmak yerine daha kısa ve basit bir yöntemle yapabiliriz: Sayıları tek tek karşılaştırmak yerine …
-
Bu örnekte kullanıcı tarafından girilen bir sayıyı nasıl okuyacağımızdan bahsedeceğim. Farklı dillerde kullanıcıdan nasıl sayı-input alınır ? Detaylıca incelemek içinC Kullanıcıdan Sayı AlmaJava Kullanıcıdan Sayı Almasayfalarını ziyaret edebilirsiniz. C# dilinde …
-
Bu örnekte, kullanıcıdan vize ve final notlarını aldıktan sonra not ortalamasını hesaplayıp dersi hangi harf notuyla geçtiğini ekrana yazdıracağız. Kullanıcıdan vize ve final notunu aldıktan sonra, vize notunun %40, final …
-
Bu örnekte, kullanıcıdan vize ve final notlarını aldıktan sonra not ortalamasını hesaplayıp dersi hangi harf notuyla geçtiğini ekrana yazdıracağız. Yıl Sonu Notu = (Vize * 0.4) + (Final * 0.6) …
-
Bu örnekte kullanıcıdan aldığımız 2 sayının EBOB’unu hesaplayıp ekrana yazdıracağız. EBOB = Bir sayı grubundaki sayıların en büyük ortan bölenine denir. Diğer programlama dillerinde EBOB veya EKOK hesaplamalarını incelemek için aşağıdaki …
-
Bir önceki örneğimizde yıldızları kullanarak dik üçgen oluşturmuştuk. Örneği incelemek için C Yıldızlarla Dik Üçgen Oluşturma sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu örneğimizde de yıldızları kullanarak ters dik üçgen oluşturacağız. İlk olarak …
-
Bu örnekte while döngüsünü kullanarak, kullanıcının girdiği sayının rakamlarının toplamını bulacağız. Girilen sayının rakamlarını tek tek elde etmek için while döngüsü kullanıyoruz. Sayının 10’a bölümünden kalanını alıp birler basamağını elde …
-
Bu örneğimizde kullanıcının girdiği sayının asal sayı olup olmadığını bulup ekrana yazdıracağız. Asal Sayı = Sadece 1’e ve kendisine tam bölünebilen sayılardır. Programlama dillerinde bir sayının asal olup olmadığını bulmak …
-
Bu örnekte değerlerini kullanıcıdan aldığımız 10 elemanlı bir diziyi küçükten büyüğe doğru sıralayacağız. Örneğe başlamadan önce Dizileri detaylı olarak incelemek için Java Dili Diziler sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Konunun detaylı anlatımı için …
-
Bu örnekte do-while döngüsünü kullanarak sayı tahmin oyunu yapacağız. Önce 0-100 arasında rastgele bir sayı üretiyoruz. Bu sayıyı görmek için 9.satırdaki açıklama satırını kaldırabilirsiniz. Rastgele sayı üretiminin detaylı anlatımı için …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının mükemmel sayı olup olmadığını kontrol edeceğiz. Mükemmel Sayı = Kendisi hariç pozitif tam bölenlerinin toplamı kendisine eşit olan sayıdır. Kullanıcıdan bir sayı aldıktan sonra girilen …
-
Bu örnekte yıldızları kullanarak dik üçgen oluşturacağız. Bunu örneği yaparken for döngülerini kullanmamız gerekiyor. Dışardaki for döngüsü satır sayısını belirtir. Yani 7 kez döneceği için şeklimiz 7 satır içerir. Daha …
-
Bu örnekte İf-Else yapılarını kullanarak basit bir hesap makinesi yapacağız. Kullanıcıdan 2 adet sayı aldıktan sonra kullanıcıya yapmak istediği işlemi soruyoruz. “secim” değişkeniyle, kullanıcıdan seçimini alıyoruz ve seçimine göre programın …
-
Bu örnekte metotları kullanarak kullanıcının girdiği cümlede, kullanıcının seçtiği harften kaç tane olduğunu bulup ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce Java Dili Metotlar sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ana programda kullanıcıdan cümle ve …