-
Bu örnekte for ve while döngülerini kullanarak, kullanıcının girdiği sayının faktöriyelini hesaplayıp ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce for ve while döngülerini detaylı olarak incelemek için C# Dili For Döngüsü ve C# Dili While Döngüsü sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Faktöriyel: 1 …
-
Bu örnekte değerlerini kullanıcıdan aldığımız 10 elemanlı bir diziyi küçükten büyüğe doğru sıralayacağız. Örneğe başlamadan önce Dizileri detaylı olarak incelemek için Java Dili Diziler sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Konunun detaylı anlatımı için …
-
Bu örneğimizde kullanıcının girdiği sayının asal sayı olup olmadığını bulup ekrana yazdıracağız. Asal Sayı = Sadece 1’e ve kendisine tam bölünebilen sayılardır. Programlama dillerinde bir sayının asal olup olmadığını bulmak …
-
Bu örneğimizde for ve while döngülerini kullanarak kullanıcıdan aldığımız sayının faktöriyelini hesaplayacağız. Faktöriyel: 1 den kendisine kadar olan sayıların çarpımıdır. Örneğin; 5! = 5*4*3*2*1 dir. Burada önce kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. …
-
Bu örnekte metotları kullanarak kullanıcının girdiği cümlede, kullanıcının seçtiği harften kaç tane olduğunu bulup ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce Java Dili Metotlar sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ana programda kullanıcıdan cümle ve …
-
Bu örnekte, kullanıcıdan vize ve final notlarını aldıktan sonra not ortalamasını hesaplayıp dersi hangi harf notuyla geçtiğini ekrana yazdıracağız. Kullanıcıdan vize ve final notunu aldıktan sonra, vize notunun %40, final …
-
Bu örneğimizde girilen 2 sayının EBOB ve EKOK’unu hesaplayacağız. EBOB = Bir sayı grubundaki sayıların en büyük ortan bölenine denir. EKOK = Bir sayı grubundaki sayıların en küçük ortak katına …
-
Bu örnekte eleman sayısını ve değerlerini kullanıcıdan aldığımız bir dizideki en büyük ve en küçük değerleri bulacağız. Kullanıcıdan dizinin eleman sayısını aldıktan sonra for döngüsü yardımıyla dizinin elemanlarına değer atıyoruz. …
-
Bu örnekte kullanıcı tarafından girilen bir sayıyı nasıl okuyacağımızdan bahsedeceğim. Farklı dillerde kullanıcıdan nasıl sayı-input alınır ? Detaylıca incelemek içinC Kullanıcıdan Sayı AlmaJava Kullanıcıdan Sayı Almasayfalarını ziyaret edebilirsiniz. C# dilinde …
-
Bu örnekte while döngüsünü kullanarak kullanıcının girdiği sayıyı tersten yazdıracağız. Kullanıcıdan sayı aldıktan sonra sayının sayının birler basamağını elde edip yazdırıyoruz. Daha sonra sayıyı 10’a bölüp tekrar aynı işlemleri yapıyoruz. …
-
Bu örnekte eleman sayısını ve değerlerini kullanıcıdan aldığımız bir dizinin elemanlarını tersten yazdıracağız. Kullanıcıdan dizinin eleman sayısını aldıktan sonra for döngüsü yardımıyla dizinin elemanlarına değer atıyoruz. Dizilerin indeksi 0’dan başladığı …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının kaç basamaklı olduğunu ekrana yazdıracağız. Bu örneği yaparken while döngüsünü kullanacağız. Kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. Daha sonra bu sayı 0’dan büyük oluncaya kadar çalışan bir while döngüsü oluşturuyoruz. Bu …
-
Bu örnekte, kullanıcıdan vize ve final notlarını aldıktan sonra not ortalamasını hesaplayıp dersi hangi harf notuyla geçtiğini ekrana yazdıracağız. Yıl Sonu Notu = (Vize * 0.4) + (Final * 0.6) Kullanıcıdan vize ve final notunu aldıktan sonra yukarıdaki …
-
Bu örnekte, kullanıcıdan vize ve final notlarını aldıktan sonra not ortalamasını hesaplayıp dersi hangi harf notuyla geçtiğini ekrana yazdıracağız. Yıl Sonu Notu = (Vize * 0.4) + (Final * 0.6) …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği sayının kaç basamaklı olduğunu ekrana yazdıracağız. Bu örneği yaparken while döngüsünü kullanacağız. Kullanıcıdan bir sayı alıyoruz. Daha sonra bu sayı 0’dan büyük oluncaya kadar çalışan bir while döngüsü …
-
Bu örnekte for ve while döngülerini kullanarak, kullanıcının girdiği sayının faktöriyelini hesaplayıp ekrana yazdıracağız. Örneğe başlamadan önce for ve while döngülerini detaylı olarak incelemek için Java Dili For Döngüsü ve …
-
Bu örnekte switch-case yapısını ve while döngüsünü kullanarak basit bir ATM örneği yapacağız. Bu örnekte while döngüsünü kullanmamızın sebebi, biz kartı iade işlemini seçene kadar programın döngü halinde çalışmasını istememizdir. …
-
Bu örneğimizde 1’den 100’e kadar olan sayıları döngüleri kullanmadan ekrana yazdıracağız. Aynı örneği farklı dillerde incelemek için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz. C 1’den 100’e Kadar Olan Sayıları Döngü Kullanmadan Ekrana YazdırmaC# 1’den …
-
Bir önceki örneğimizde if-else yapısını kullanarak basit bir hesap makinesi oluşturmuştuk. Şimdi de aynısını Switch-case yapısını kullanarak oluşturacağız. Switch-case yapısının detaylı anlatımı için C Dili Switch-case sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yukarıdaki …
-
Bu örnekte İf-Else yapılarını kullanarak basit bir hesap makinesi yapacağız. Kullanıcıdan 2 adet sayı aldıktan sonra kullanıcıya yapmak istediği işlemi soruyoruz. “secim” değişkeniyle, kullanıcıdan seçimini alıyoruz ve seçimine göre programın …
-
Bu örneğimizde kullanıcının girdiği sayının asal sayı olup olmadığını bulup ekrana yazdıracağız. Asal Sayı = Sadece 1’e ve kendisine tam bölünebilen sayılardır. Programlama dillerinde bir sayının asal olup olmadığını bulmak …
-
Bu örnekte kullanıcıdan aldığımız 2 sayı arasındaki çift sayıları ekrana yazdıracağız. Kullanıcıdan 2 adet sayı aldıktan sonra for döngüsü yardımıyla girilen 2 sayı arasındaki sayılara erişip çift sayıları ekrana yazdırıyoruz. …
-
Bu örnekte kullanıcı tarafından girilen bir sayının tam sayı olup olmadığını kontrol edip, sonucunu ekrana yazdıracağız. İlk olarak float türünde bir değişken tanımladık. Veri tipleri ve değişkenler konusunu detaylıca incelemek …
-
Bu örnekte kullanıcının girdiği cümledeki sesli harf sayısını bulacağız. strlen() = Fonksiyonu cümledeki karakter sayısını verir. Cümledeki sesli harfleri kontrol edebilmek için önce sesli harfleri bir değişkende topladık. Sonrasında cümlenin …
-
Bu örneğimizde kullanıcı tarafından girilen bir sayıyı program içerisinden nasıl okuyacağımızdan bahsedeceğim. Java dilinde sayı alma konusunu incelemek için Java Dili Kullanıcıdan Sayı Alma sayfasını ziyaret edebilirsiniz. C# dilinde sayı …